motivacija za trening

#Motivacijazatrening

Kako do najbolje motivacije za trening?

18 decembar 2020

Šta je to motivacija? To je ono što nas pokreće na aktivnost, što utiče na sam intenzitet aktivnosti, kvalitet, izdržljivost, istrajnost i na kraju trajanje same aktivnosti.

 

Motivacija je uvek odgovor na pitanje zbog čega se nešto radi i koje potrebe se time zadovoljavaju. To je ono što sportiste, i druge vežbače, natera na to da treniraju bez obzira na kišu, sneg, trenutno raspoloženje...

 

U nastavku teksta ćemo vam dati par saveta koji će vam pomoći da budete motivisani za redovnu fizičku aktivnost.

 

Muzika​

Kreirajte svoju plejlistu pre svakog treninga. Nebitno je da li ćete trenirati uz disko ili neku laganu muziku, vaš je izbor. Muzika i trening su usko povezani, i sami znate da retko ko može da trenira u tišini. Ona nas pokreće i garantovano stvara veću motivaciju prilikom samog treniranja.

 

Ukoliko nemate vremena u kreiranju plejliste, tu je uvek YouTube gde možete ukucati i pronaći veliki broj mix pesama za vežbanje. Pokušajte uz ritam muzike da vežbate, uvidećete razliku a i imaće te i više samopouzdanja.

Postavljanje ciljeva​

Jako je važno preispitati svoje želje i snove, postaviti sebi ciljeve koje želite postići. Bitno je da postaviti što realnije ciljeve, jer ništa ne može preko noći. U svojoj glavi zamislite sliku sebe kako želite da izgledate, da li je vaš cilj mršavljenje, oblikovanje, povećanje gluteus mišića.

 

Tako da, kad vas mrzi da trenirate, uvek se setite zbog čega ste počeli. Najteže je krenuti, videćete vremenom koliko će vam sve biti dosta lakše, a i bićete ponosni na sebe kad vidite ubrzo i prve rezultate.

Ne porediti se sa drugima​

Zapamtite da je najgore kad se poredite sa drugima. Npr. vidite neku devojku koja fenomenalno izgleda, jede neku čokoladu a ima ravan stomak. A vi na sve to pomislite blago njoj, to je sigurno genetika.

 

To i može biti istina, genetika je dosta važna ali otkud vi znate da li ona trenira skoro svaki dan, koje su njene jutarnje navike, da li se pravilno i zdravo hrani, koliko joj je trebalo vremena da ostvari sve svoje ciljeve.

 

Tako da dragi moji, uvek se upoređujte ali sa samim sobom, ne sa drugima. Svaki dan pratiti razvoj vašeg tela i ne fokusirajte se na druge ljude

Rano ustajanje i jutarnji trening​

Stručnjaci savetuju da je najbolji period za vežbanje jutro, pa umesto da provodite vreme razvlačeći se u krevetu, krenite na jutarnji trening. Ustanite sat i po vremena nego inače i sve ćete postići. Rano ustajanje i trening povećaće vašu energiju tokom čitavog dana, bićete srećniji i zadovoljniji.

 

A kada ste prva smena na poslu ne ostaje vam ništa drugo nego da vežbate u večernjim terminima, što je opet bolje nego dan bez aktivnosti.

Ne "izvlačite" se da nemate vremena​

Više nemate prostora da se "izvlačite" sa izgovorom da nemate vremena za trening. Ako ne znate koje biste programe vežbi mogli da uradite, za početak je sasvim dovoljno da krenete sa nekoliko čučnjeva, trbušnjaka i iskoraka.

 

Uvek možete raditi i vežbe istezanja, a kada odlučite da vaši treninzi budu napredniji prijavite se na online treninge.

Kako da budete sigurni da ćete sve ovo uspeti?

Verovali ili ne, vrlo lako. Naime, posle dugog istraživanja i napornog rada napravili smo vam jedan fit izazov koji će vam zasigurno podići motivaciju za vežbanje. Ovaj zanimljiv program se sastoji od plana ishrane i plana treninga. Plan ishrane nije rigorozan i ne zahteva nikakve dijete.

 

Mi želimo da vam ovo postane lifestyle a ne neko opterećenje gde ćete jedva čekati da završite sa tim. Plan treninga će vam dosta olakšati posao, nećete morati sami smišljati vežbe za trening.

 

Ukoliko želite da promenite život iz korena, prijavite se.

 

Za one koje ostvare najbolje rezultate pripremili smo vredne novčane nagrade.

 

Nema više izgovora, hajde da treniramo. Hajde da krenemo sa izazovom!

Podeli ovaj članak:

BESPLATNA PRIJAVA ZA TAKMIČENJE