namirnice za mrsavljenje

#Namirnice za mrsavljenje

Namirnice koje ubrzavaju mršavljenje​

14 decembar 2020

Želite da izgubite višak kilograma a da ne idete na neke rigorozne dijete. U nastavku teksta ćemo vam predstaviti važne namirnice koje utiču na to da mršavite bez dijeta.

 

Deluje nemoguće, ali pokušajte pažljivo da čitate ovaj članak, uvažite ga i videćete kako kilogrami idu dole.

 

Integralne žitarice​

Ove žitarice sadrže mnogo hranljivih vlakana i ugljenih hidrata i na taj način vas čine sitim a i ubrzavaju metabolizam. Bitno je istaći da morate kupiti prave žitarice u zdravoj hrani (ovas, raž…), a ne već napravljenje kaše sa voćem i drugim dodacima jer sadrže dosta šećera. Tako da budite obazrivi.

Voda​

Ukoliko želite da mršavite jako je bitno da pijete dosta vode. Voda je od suštinske važnosti za pravilno funkcionisanje hemijskih procesa ćelija u telu, a vaš metabolizam nije izuzetak.

 

Preporučena doza je 2 litre vode na dan, mada postoje neka određena pravila da se unos

 

vode određuje na osnovu vaše telesne težine.

 

To smo pisali u prethodnim blog člancima, pa pročitajte tu zanimljivu činjenicu.

Beli luk​

Beli luk je idealan u borbi protiv prehlada i virusa, ali da li ste znali da može da pomogne u snižavanju holesterola i smanjenju masnih ćelija u organizmu? Sada znate…

Bademi​

Bademi su puni vlakana, proteina i esencijalnih masnih kiselina. Provereno smanjuje apetit a i ubrzava metabolizam.

 

Bademi su generalno kalorični, zato pazite na njihov unos u vaš organizam.

 

Naš savet je na dnevnom nivou uneti 30gr badema kao užina, ili za doručak ga možete kombinovati sa ovsenim pahuljicama.

Limun​

Limun otklanja sve loše toksine iz vašeg organizma, što može pomoći da se stimuliše spori metabolizam. Naš savet je da ujutru na prazan stomak popijete čašu mlake limunade bez šećera i videćete magiju kako kilogrami na vagi opadaju.

Losos​

Losos je bogat proteinima i prepun zdravih omega 3 masnih kiselina. Bar dva puta nedeljno uvrsite ribu u vaš obrok. Dobar je za vaše zdravlje a i za mršavljenje.

Ćuretina​

Meso koje bi bar jednom nedeljno trebalo da se nađe na vašoj trpezi je ćuretina. Sadrži dosta hranljivih sastojaka, veliki je izvor proteina, čini vas sitima i smanjuje apetit.

 

Sve to zajedno doprinosi ubrzavanju metabolizma.

Đumbir

Poboljšava metabolizam podizanjem unutrašnje temperature tela i prisiljava ga da sagori više kalorija. Iseckajte u jelo ili pijte kao čaj da bi dobili najviše iz svog korena.

Brokoli​

Jeden sirov, spremljen na žaru ili na pari, brokoli je nisko kaloričan dodatak vašoj ishrani, pun vlakana, koji pomaže metabolizamu u borbi sa bezbroj različitih hranljivih materija.

 

Svaki deo sadrži visok nivo vitamina A i C, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma i proteina, što ga čini jednim od najznačajnijih korisnih namernica koje možete jesti.

Jogurt​

Namirnice bogate kalcijumom ubrzavaju metabolizam. Jogurt jača imunološki sistem. Takođe, jogurt s probioticima može smanjiti rizik od nakupljanja masti u trbuhu. Dnevno je poželjno popiti tri decilitra jogurta.

 

Obavezno koristite ove namirnice i videćete ogromnu razliku.

Da li je smršati bez dijete moguće?​

Da, moguće je.

Mi imamo proveren sistem koji će vas uveriti u to.

Prijavi se za ovaj fenomenalan izazov i osvoji vredne novčane nagrade.

Podeli ovaj članak:

BESPLATNA PRIJAVA ZA TAKMIČENJE
limunada bez secera

Limunada bez šećera


FODMAP dijeta

FODMAP dijeta